Sredi dneva velika toplotna obremenitev

(vir: arhiv)

Povsod po državi je jasno, s temperaturami od 14 do 22 stopinj Celzija. Preko dneva bo pretežno jasno. Sredi dneva in popoldne pa se pričakuje velika toplotna obremenitev, najizrazitejša v osrednji in vzhodni Sloveniji. Na cestah ni posebnosti.

V soboto bo precej jasno. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. Vročina bo popustila. V nedeljo bo sončno.

Vremenska slika: Nad zahodno Evropo je plitev ciklon z vremensko fronto, ki valovi proti severovzhodu nad Poljsko, Baltiškimi državami in Skandinavijo. Nad našimi kraji je območje enakomernega zračnega tlaka, od jugozahoda k nam doteka vroč in suh afriški zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo precej jasno, predvsem v krajih severno od nas bo popoldne lahko nastala kakšna nevihta. Jutri bo sprva precej jasno. Čez dan se bodo v krajih severno od nas začele pojavljati plohe in nevihte, ki se bodo popoldne širile proti jugovzhodu. Najmanj verjetne bodo v nižinskem delu severne Italije ter ob severnem Jadranu.

V nekaterih delih Slovenije so bili včeraj priča večjemu nevihtnemu dogajanju. Začelo se je  na skrajnem severozahodu Slovenije, nevihtna linija je neto po pričakovanjih prešla vzhodno polovico Slovenije.

A. L.