ponedeljek, 24 junija, 2024
Doma Slovenija Sporočila vodilnih: “Velika noč je praznik veselja in upanja, oboje zelo potrebujemo...

Sporočila vodilnih: “Velika noč je praznik veselja in upanja, oboje zelo potrebujemo v teh težkih časih”

Ob velikonočnih praznikih se vrstijo voščila tudi iz politike. Spremljajo jih opozorila in pozivi, naj praznike tokrat zaradi epidemije novega koronavirusa praznike preživimo doma, ne na obiskih, kot smo navajeni.

Ob prazniku so voščilo državljanom namenili tudi predsedniki države, vlade in državnega sveta, voščili so tudi ministri, voščila prihajajo tudi iz nekaterih političnih strank.

Predsednik republike Borut Pahor je na Instagramu vsem zaželel lepe in doživete velikonočne praznike. Predsednik državnega sveta Alojz Kovšča je v video nagovoru pozval, da se za praznike ostane doma, v krogu ožje družine. “Dobre misli pa namenite vsem, ki vam iskreno in srčno največ pomenijo v življenju,” je dejal.

Janez Janša, predsednik vlade, pa je objavil poslanico in pri tem ob drugim poudaril:

“Velika noč je praznik zmage življenja nad smrtjo, je zmaga svetlobe nad temo in je neskončno upanje za vsakogar, ki išče in hrepeni po večnosti. Bog varuj Slovenijo.”

Na družbenih omrežjih je predsednik vlade še zapisal:

“Simbolika velike noči, ki je zmaga življenja nad smrtjo, je tisto sporočilo upanja, ki ga želim podeliti z vami. Ko bomo izšli iz te vojne s koronavirusom, ne bomo mislili na trpljenje, s katerim smo se soočali, ampak na Božji blagoslov, ki nam je dal modrost za sprejemanje pravih ukrepov in moč za soočanje z virusom. Hvaležni bomo za ozdravljenje. V spominu bomo do konca svojih dni nosili dobre stvari, ki so se rodile v teh težavnih časih. Te bodo dokaz, da lahko premagamo še tako hudo preizkušnjo. In to naj nam v teh težkih časih vsem vliva zaupanje pred vsako oviro v prihodnje.”

Poslanica je v celoti dostopna tukaj: Poslanica predsednika Vlade RS

C. R.