Spet številni vlomi v počitniške in stanovanjske objekte

V preteklih dneh se je na območju PU Novo mesto zgodilo več vlomov v počitniške in stanovanjske hiše. Vlomili so celo v gasilski dom.

 

V Črmošnjicah pri Stopičah je med četrtkom in petkom, 16. in 17. majem, nekdo vlomil v več počitniških hiš. Po prvih ugotovitvah je iz enega objekta odtujil električni vodnik. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V naselju Vratno na območju Šentjerneja je v petek, 17. maja dopoldne, nekdo skozi
balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in nakit ter lastnike oškodoval za okoli 5000 evrov.

Med četrtkom in petkom, 16. in 17. majem, je v Šentjoštu pri Novem mestu neznanec vlomil v zidanico in odtujil suhomesnate izdelke in okoli 50 litrov vina. Lastnika je oškodoval za 500 evrov.

V Gabrju je med iz četrka na petek, med 16. in 17. majem, nekdo vlomil v lesen pomožen objekt in odtujil agregat ter akumulator. Lastnika je oškodoval za 1000 evrov.

V petek, 17. maja, je v bližini naselja Hrib pri Orehku nekdo vlomil v brunarico. Odtujil je živila in posodo z gorivom.

S Koštialove ulice v Novem mestu je v noči iz sobote na nedeljo nekdo odpeljal avtomobilsko prikolico, na kateri so bila naložena drva. Lastnik je oškodovan za 450 evrov.

V okolici Dolenjskih Toplic je neznanec vlomil v prostore gasilskega doma in odtujil motorno žago in nekaj kosov gasilske opreme. Škode je za okoli 2500 evrov.

V Gradacu v Beli krajini pa je je v noči na nedeljo neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v  stanovanjsko hišo. Odtujil je ročno svetilko in povzročil za okoli 450 evrov škode.

V Premagovcih na območju Krškega pa je med 14. in 18. majem nekdo vlomil v
starejšo nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil več kosov opreme ter pohištva. Lastnika je oškodovan za okoli 500 evrov.

C. R.