Šokantna odkritja o financiranju nezakonitih migrantov

Tako je v sredo več tisoč migrantov v bosanskem Blažuju razbijalo policijske avtomobile. (vir: kamenjar.com)

Slovenska policija je lani obravnavala 14.592 nezakonitih prehodov meje, kar je bilo skoraj 60 odstotkov več kot leta 2018. Lani so prijeli še 216 tihotapcev migrantov. Podatki za januar 2021 (do 21.) pa kažejo, da so prijeli 169 migrantov in tri tihotapce.

Večino migrantov so vrnili tujim varnostnim organom, večinoma na Hrvaško, za tihotapce je bil odrejen pripor.

O migrantski problematiki se redno tedensko seznanja vlada, kar je razvidno iz njihov sporočil, policija podatke o prijetih tudi redno dnevno objavlja. Iz poročil pa je razvidno, da se migranti v zadnjem času gibljejo največ na območju policijskih uprav Koper in Maribor. Na območju novomeške policijske uprave največ prehodov zaznavajo na območju Obrežja, na območju ljubljanske policijske uprave pa so v zadnjih dneh prijeli 8 migrantov v Moravi na Kočevskem.

Zaustavljeni v BiH izsiljujejo, se pretepajo in razbijajo

Čas epidemije z novim koronavirusom je že lani delno zaustavil migracijske tokove, podobno je tudi letos, migranti zato čakajo v Bosni in Hercegovini, kjer je tudi čedalje več nasilja. Portal kamenjar.com tako poroča, da so migranti v BiH dnevno vse bolj agresivni. V sredo zvečer je tako prišlo do spopada med policijo in migranti v migrantskem centru Blažuj v okolici Sarajeva. Sodelovalo je več kot 2000 migrantov, ti so poškodovali 20 policijskih vozil, jih prevračali in razbijali šipe. “Branili so svojega migrantskega vodjo, vodjo tolpe”, so poročali. Nasilja je še veliko več, več o tem lahko preberete tukaj

Dokaz, da gre za organizirani val, na račune prejeli 5,8 milijona mark

Ne samo to, bosanski mediji v teh dneh obširno poročajo o ugotovitvah ene od vidnih predstavnic v njihovem javnem življenju, ki je objavila šokantne podatke.

Iz uradnih evidenc je ugotovila, da je bilo iz izvornih držav migrantov na njihove račune v BiH v letih od 2018 do 2020) nakazanih neverjetnih 5,8 milijona bosanskih mark (nekaj manj kot 3 milijone evrov).

Neposredna nakazila iz držav, od koder prihajajo migranti, pa nakazujejo na organizirani migrantski val.

Največ denarja je bilo migrantom, ki nezakonito prebivajo v BiH, neposredno nakazanega iz Pakistana, Afganistana, Maroka, Iraka in Irana.

Največji zneski se izplačujejo prek Western Uniona. Ker noben od migrantov ne poseduje osebnih listin, saj na takšen način prikrivajo svojo identiteto, se je tako postavilo vprašanje, kako so migranti prišli do denarja, ki je bil iz navedenih držav nakazan za njih.

Ugotovili so, da so denar za njih dvigovali posamezni državljani BiH, vse to ob podpori dela oblasti v BiH.

V letu 2020 je bilo največ denarja za nezakonite migrante nakazanega iz Maroka (791.677 bosanskih mark). Iz Iraka je bilo preko Western Uniona nakazanih 502.526 mar. Iz Afganistana je prispelo 387.080 evrov, iz Pakistana pa 278.033 mark.

Zneski, ki so prihajali za eno osebo, pa so bili po 20 tisoč, 30 tisoč in celo 50 tisoč mark mesečno.

Navajajo, da je policija seznanjena s tem, denar so dvigovali državljani BiH in ga nato predali migrantom.

V državi navajajo, da se bosansko-hercegovške oblasti delajo nevedne in celo prikrivajo podatke. (vir)

Ob takšnih razkritjih je težko govoriti o beguncih, živčnost je velika, to pričajo tudi nekateri prispevki levim opozicijskim politikom in migrantom naklonjenih slovenskih medijev, ki smo jim priča v zadnjih dneh. Da o rušenju zdajšnje vlade niti ne govorimo. Tudi to je eden od razlogov za to politično histerijo, ki jo v Sloveniji izvajajo v koaliciji KUL.

To je tudi dokaz, da večinoma ne gre za “uboge begunce”, pač pa za organiziran migrantski val, organizirane nezakonite prehode z zakrito identiteto migrantov, katerih nezakonite prehode v Evropsko unijo “nekdo” finančno izdatno podpira. To vsekakor niso družine teh migrantov, kot bi nam to radi predstavili iz nekaterih slovenskih nevladnih organizacij. S tolikšnimi vsotami denarja bi ti namreč z lahkoto prehajali prek mejnih prehodov.

J. M.