Šok za družino z Malega Slatnika: Bilo je kot v klavnici …

Slika je simbolična. Vir: Pixabay.

Velik šok je včeraj zjutraj doživela družina iz Malega Slatnika pri Novem mestu. Ko se je namreč zjutraj odpravila v hlev in na dvorišče, so jih tam pričakale ogromne luže krvi, kot bi bili v klavnici. Poklicali so policijo, ki je razvozlala, kaj se je dogajalo.

 

Ponoči, ko je zunaj deževalo in je dež zadušil zvoke, so se namreč v hlev blizu hiše prikradli neznanci. Na mestu so v hlevu zaklali pet prašičev, jim odrezali glave, parklje in očistili drobovino, nato pa jih naložili v dva v bližini parkirana kombija in se, ne da bi koga zbudili, odpeljali.

Kot smo izvedeli, naj bi se neznanci, šlo naj bi za Rome, nato odpeljali še na bencinsko postajo Ine v Žabji vasi in vdrli vanjo. Verjetno so si za pojedino, ki bi sledila, želeli zagotoviti še alkohol in cigarete. No, vdor je očitno sprožil alarm in policija jih je, vsaj po naših podatkih, že prijela.

Še eno dejanje, ki priča, kako pereča je romska problematika na Dolenjskem. Medtem pa vlada čaka in kljub obljubam še vedno ni pripravila zakonodaje, ki bi to problematiko vsaj malo omilila.

A. V.