Slovenski tajski boksarji na svetovnem prvenstvu v Bangkoku

Slovenska reprezentanca, ambasadorji Novega mesta in Slovenije (vir: Slovenska zveza tajskega boksa)

Letošnje poletje je navzlic vremenskim nihanjem peklensko vroče za tajske boksarje. Po uspešno prestanem testu na Mednarodni ligi tajskega boksa se je slovenska izbrana vrsta odpravila v tajsko mesto angelov, Bangkok, kjer bo od nedelje, 21. julija, do sobote, 27. julija, potekalo svetovno prvenstvo.

Slovenska ekipa v sestavi štirih tekmovalcev ter dveh članov uradnega osebja bo v ekstremno ostri konkurenci 105 držav in več kot 3000 tekmovalcev znova poskušala poseči po najvišjih mestih.

Slovenske barve bodo v elitni diviziji zastopali Bojana Šebenik (do 71 kilogramov), Tina Sinjur (do 75 kilogramov) in Sašo Vorkapić (do 67 kilogramov), medtem ko bo Domen Vidmar nastopil v konkurenci mlajših članov (do 23 let).

Borce spremljata selektor reprezentance Andrej Žveglič in mednarodni predstavnik Slovenske zveze tajskega boksa Iztok Vorkapić.

“Konkurenca bo zelo močna, saj je v posameznih kategorija prijavljenih tudi do 24 tekmovalcev. Gre za eno večjih tekmovanj v zgodovini edine organizacije za amaterski tajski boksa IFMA, ki jo priznava Mednarodni Olimpijski komite,” je pred petkovim odhodom na vzhod povedal Iztok Vorkapić. Skozi dobre uvrstitve na letošnjem svetovnem prvenstvu se bodo najboljši borci v kategorijah lahko uvrstili na svetovne igre

Slovenska ekipa je na Tajsko odšla v petek, kjer se že udeležuje zaključnih priprav v Sitpholek gymu pred začetkom tekmovanja, ki se bo uradno začelo z zdravniškimi pregledi in žrebom v nedeljo, 21. julija, in zaključilo s finalnimi dvoboji, 29. julija.

Vse obračune s prvenstva bo moč v živo spremljati prek Youtube kanala organizacije IFMA.

Iz Slovenske zveze tajskega boksa, ki ima sedež v Župančičevem sprehajališču 1 v Novem mestu, so še sporočili, da se zahvaljujejo Olimpijskemu komiteju Slovenije, Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport in županu Mestne občine Novo mesto za sodelovanje ter podporo pri odhodu slovenske reprezentance na veliko tekmovanje.

Zvezo podpirajo tudi številni sponzorji in donatorji: KOBE INŽENIRING d.o.o., DM PROJEKTI d.o.o., ZAMA d.o.o., LEKARNA NOVAK d.o.o., EVENTUS, Novo mesto d.o.o., FerroČrtalič d.o.o., LGZD z.b.o., PUMPA d.o.o., K3 OBJEKTI d.o.o., DULC d.o.o., BRIVNICA Edis Osmanović s.p., NNRN Nepremičnine d.o.o. in Anže Metod Breskvar s.p.

Vir in foto: Slovenska zveza tajskega boksa

C. R.