Škocjan: Začenjajo z brezplačnimi prevozi starejših

Škocjan (foto: kraji.eu)

Dolenjska Občina Škocjan se bo 21. februarja pridružila skoraj 80 slovenskim občinam, ki brezplačni prevoz starejšim zagotavljajo s tako imenovanimi prostoferji.

Deset voznikov prostovoljcev iz škocjanskega društva upokojencev bo poskrbelo za brezplačni prevoz starejših do zdravniške oskrbe, javnih ustanov in trgovin. Občina je vozilo najela.

Prevozi bodo možni od 21. 2. 2022 dalje. Naročila za prevoze bo klicni center na tel. 080 10 10 pričel zbirati že z dnem 11. 2. 2022.

Prevoze je potrebno naročiti vsaj tri dni pred izvedbo storitve.

Kako deluje PROSTOFER?

Uporabnik, ki potrebuje prevoz, pokliče na brezplačno številko 080 10 10. V komunikacijskem centru nato zabeležijo njegove podatke in lokacijo prevoza. Po najavi prevoza klicni center obvesti prostovoljnega voznika o prevozu in to sporoči uporabniku, za katerega se opravi prevoz. Vozilo je zagotovila občina, poskrbljeno je tudi za zavarovanje tako voznika kot tudi sopotnikov.

Klicni center je na voljo za rezervacije prevozov vsak delovnik med 8. in 18. uro. Vozniki prostovoljci bodo prevoze opravljali od ponedeljka do petka, med 8. in 16. uro, izjemoma se lahko dnevi in ure tudi prilagodijo potrebam.

Kdo je lahko PROSTOFER in kako postati PROSTOFER?

Prostovoljni šofer je lahko vsak, ki ima veljavno vozniško dovoljenje in je v svojem prostem času pripravljen pomagati tistim, ki prevoze potrebujejo. 

Voznice in vozniki, ki želite postati prostoferji v občini Škocjan, to sporočite Katja Žura na tel. 07/38-46-300, 051/612-111 ali na e-naslov: [email protected]

M. D.