Škocjan: Sporazumi z ministrstvom stojijo, tempo vlaganj v obnovo cest se je zaustavil

Župan občine Škocjan Jože Kapler (vir: arhiv)

V času zdajšnje vlade oz. vladajoče koalicije (Gibanje Svoboda, SD in Levica), v zadnjih dveh letih, so na ministrstvu za infrastrukturo zaustavili že zastavljene infrastrukturne projekte, izvajanje nekaterih pa sploh ni več predvideno. Odpovedani so tudi nekateri projekti, sofinancirani iz EU sredstev. Na drugi strani pa je razvidno, da vlada načrtuje izredno drage prenovo oziroma nadgradnje železniških postaj na Jesenicah, v Ljubljani in Novi Gorici.

Razpisov za pridobitev nepovratnih sredstev iz evropskih skladov zdajšnja vlada še sploh ni objavila.

Čeprav v vladi zavajajo, da so pri investicijah (domnevno) zelo uspešni, pa na težave opozarjajo tudi v občinah, kjer so načrtovane investicije zaustavljene.

Ena takšnih je tudi Občina Škocjan. Župan Jože Kapler je te dni povedal, da pri nekaterih večjih investicijah “upajo na primerne razpise na državnem nivoju za nepovratna sredstva, da bi prišli vsaj do 50-odstotnega sofinanciranja”.

Po navedbah Dolenjskega lista je župan Kapler še povedal: Žal trije podpisani sporazumi z ministrstvom za infrastrukturo stojijo: gre za krožišče v Škocjanu, krožišče v Dolnji Stari vasi ter za pločnik ob državni cesti od Škocjana do Stare Bučke.

“Smo zelo razočarani, da do realizacije ne pride, saj so bili projekti recenzirani, vanje smo dosti vložili ne smejo čakati v nedogled. Žal se je tempo vlaganj v obnovo regionalnih cest zaustavil,” je na novinarski konferenci še povedal župan Kapler.

M. D.