Škocjan: Delovna akcija s Sončki

(vir: Občina Škocjan)

V okviru projekta Herbalium – prostor narave, zdravja in dobrega počutja, podprtega s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, so v ponedeljek, skupaj s člani in mentorji društva Sonček iz Novega mesta, tudi partnerja projekta, opravili delovno akcijo v gozdu na območju Zeliščarskega centra JV Slovenije v Zagradu v občini Škocjan.

Na območju, kjer bo v okviru projekta Herbalium nastalo gledališče v gozdu in gozdna knjižnica, so pospravili odvečno vejevje in drugo zarast ter pograbili listje.

Tako so površine pripravili na izvedbo izvirnih ureditev, ki bodo nadgradile ponudbo in ljudem približale gozd, naravo ter spodbujale druženje z izvajanjem kulturno-izobraževalnih dejavnosti na prostem.

Rok Petančič iz občine Škocjan je ob tem zapisal: “Vedno z veseljem gostimo mentorje in člane društva Sonček, ki se soočajo z motnjami v telesnem in duševnem razvoju, saj tako pripomoremo k izboljšanju kakovosti njihovega življenja in jim polepšamo vsakdan z aktivnim vključevanjem v družbo.

Po hladnem in oblačnem jutro so Sončki s seboj dobesedno prinesli sonce, ki je vsem ogrelo telo in misli.

Zadovoljni smo delovno akcijo zaključili z iskreno željo, da se še večkrat snidemo in naredimo kaj dobrega zase, za naravo in sočloveka.”

Fotografije (za povečanje kliknite na sliko):

Vir

M. D.