Škocjan: 17. tekmovanje harmonikarjev na diatonični harmoniki

Harmonikarji, prva z leve Jožica Lindič, predsednica TD Škocjan, in Alojz Hočevar, škocjanski podžupan.

Turistično društvo Škocjan je v nedeljo pripravilo že 17. tekmovanje harmonikarjev na diatonični harmoniki za pokal Škocjana. Pred ocenjevalno komisijo, ki sta jo sestavljala Tomaž Guček in Aleš Trbanc, je nastopilo 23 harmonikarjev in harmonikaric v štirih starostnih kategorijah.

Vse tekmovalce sta pozdravila Jožica Lindič, predsednica Turističnega društva Škocjan in Alojz Hočevar, podžupan Občine Škocjan. Vsak harmonikar se je predstavil z eno skladbo.

Med najmlajšimi je zmagal Gašper Štajner, druga je bila Katja Zelnikar, tretja pa njena sestra Anja. V drugi kategoriji je prvo mesto osvojil Matic Jeraj, drugo Gašper Komac in tretje Dominik Vid Viršek. V tretji kategoriji je bil najboljši Grega Skubic, za njim sta se uvrstila Miha Car in Benjamin Krhin. Med najstarejšimi je komisija največ točk namenila Francu Veglju, drugi je bil Alojz Murgelj, tretji pa Marjan Skubic.

Kar 15 tekmovalcev se je uvrstilo v polfinalno tekmovanje za Zlato harmoniko Ljubečne: 3 harmonikarice in 12 harmonikarjev.

Absolutni zmagovalec, ki je prejel največ točk, je postal Grega Skubic. Prvi trije v posamezni kategoriji so prejeli pokale, vsi sodelujoči pa priznanje.

Pokala sta prejela tudi najmlajši tekmovalec, 8-letni Tilen Zorko, in najstarejši – Zlatko Mohorič iz Idrije.

 

C. R.