Siol: Židan med Čeferinovimi kačami

“Nočemo predsednika, ki nas žali. Ni sprejemljivo, da se v demokratični Evropi komunicira na takšen način,” je predsednik Reala Florentino Perez opozoril o šefu Uefe Aleksandru Čeferinu, ko je ta svojega velikega prijatelja in voditelja Juventusa Andrea Agnellija označil za največjega lažnivca, kar jih je kdaj poznal, in kačo, ki se je prikradla v njegovo bližino. Šefoma Reala in Juventusa je v nekaj dneh propadel poskus organizacije lige mimo Uefe. Glavno vlogo, da ni uspelo, so imeli navijači in politika, predvsem konservativni angleški premier Boris Johnson.

Italijanski tisk je Čeferinu “vrnil” s poročanjem, da si je v času epidemije letno plačo zvišal za 400 tisoč evrov. Skupaj na 2,2 milijona evrov letno.

Povišal si jo je za dva Tomaža Vesela. Šef računskega sodišča za popoldansko delo na Fifi dobi okoli 200 tisoč evrov letno. Ali so ta dodatna plačila Veselu “čista”, še ni jasno. Dokumentacija, kako so mu to na KPK dovolili, se je izgubila. Smo pa izvedeli, da je za trenersko delo nogometna zveza medtem plačevala poslancu SD Gregorju Židanu, ki mu državni zbor dodatnega dela ni dovolil.

Celotno kolumno Petra Jančiča, odgovornega urednika portala Siol.net, lahko preberete tukaj 

M. D.