Siol: Ernest Petrič o blatenju Slovenije po Evropi in svetu

Prof. dr. Ernest Petrič (vir: arhiv)

“Ko včasih zasledim v naših medijih, kako grozno je zaradi tega ali onega ali ene ali dveh izjav, se ob tem nasmehnem, predvsem pa zamislim. Slovenija je uveljavljena, uspešna država, gotovo pa nam nič ne koristi, če sami sebe blatimo po Evropi in svetu. To ni koristno, ni potrebno in ni dobro.

Politične bitke naj politični akterji bijejo v državi, pred volivci, doma. Najbolje je, da domače stvari poskušamo urejati sami, v okviru svojih demokratičnih institucij in nazadnje na volitvah. To možnost imamo. Pranje umazanega perila na svetovni sceni se mi zdi nedostojno in nepatriotsko.

Ugled Slovenije v tujini je dober. Tisti, ki trdijo drugače ali si slab ugled naše države celo želijo, se motijo.”

Tako je v intervjuju za portal Siol.net med drugim povedal Ernest Petrič, strokovnjak za mednarodno pravo, nekdanji diplomat in predsednik ustavnega sodišča, danes pa svetovalec predsednika republike Boruta Pahorja.

Spomnimo. Največja mojstrica v blatenju Slovenije je Tanja Fajon, predsednica stranke SD in evropska poslanka. V tem letu je šla celo tako daleč, da je v Evropskem parlamentu skušala preprečiti, da bi Slovenija lahko črpala evropska sredstva. Na srečo ji ni uspelo!

Celoten intervju z naslovom Ernest Petrič odkrito o Milanu Kučanu, jugonostalgiji in Masleševi diplomi lahko preberete na povezavi:  siol.net

M. D.