Sinoči zagorelo dvakrat

Sinoči je dvakrat zagorelo. Malo pred 23. uro je zagorelo v prostoru mizarske delavnice v Mali Ševnici v občini Trebnje, nekoliko prej pa v naselju Hrib – Loški potok v dimniku stanovanjske hiše.

V Mali Ševnici je zagorelo v prostoru mizarske delavnice velikosti 20 x 30 metrov. Pred prihodom gasilcev so pričeli z gašenjem domačini, dokončno pa so ga omejili in pogasili gasilci iz PGD Trebnje, Račje selo, Lukovek in Ponikve. Objekt so prezračili in ga pregledali s termovizijsko kamero ter iznesli izgorel material.

Zaradi hitrega posredovanja domačinov in gasilcev se ogenj ni razširil in so s tem preprečili veliko gmotno škodo. Na kraju dogodka je bil tudi dežurni delavec Elektro Ljubljana, ki je odklopil elektriko na objektu.

S Policije so dodatno sporočili, da policisti in kriminalistični tehnik danes opravljajo ogled kraja, da bi ugotovili vzrok požara. Po prvih ocenah pa bo škode zaradi uničenih in poškodovanih strojev ter inštalacij za vsaj 10.000  evrov.

Nekaj po 19. uri pa so v naselju Hrib – Loški Potok, občina Loški Potok, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Ogenj se je razširil tudi na ostrešje okoli dimnika.

Posredovali so gasilci iz PGD Hrib-Loški Potok, Retje, Mali Log in Travnik. Pogasili so požar in s termovizijsko kamero opravili pregled ostrešja. Poškodovani del ostrešja so prekrili s folijo.

C. R.