Šentjernej: Župan sprejel najuspešnejše devetošolce

Šentjernejski najuspešenjši devetošolci na sprejemu pri županu (vir: občina)

V avli Kulturnega centra Primoža Trubarja je šentjernejski župan Jože Simončič včeraj sprejel najuspešnejše devetošolce Osnovne šole Šentjernej. Tradicionalnega sprejema pri županu se je letos udeležilo 29 učencev vseh treh devetih razredov, kar je največ do sedaj in kaže na to, kako izjemna generacija učencev letos zapušča OŠ Šentjernej.

 

Župan je mladim čestital za številne uspehe tako na učnem področju kot tudi za dosežke na kulturnem in športnem področju, ki so jih že dosegli, v želji, da bodo tudi v prihodnje tako uspešni na vseh poteh, ki jih bodo ubirali in da se bodo vedno radi vračali domov v svojo občino Šentjernej. Ob zaključku osnovnošolskega šolanja jim je svetoval, naj se čim bolj aktivno vključujejo v družbeno življenje, si razvijajo kritično mišljenje in širino svojega pogleda na svet ter jih povabil, da sooblikujejo prihodnost občine. Župan je poudaril tudi, naj se v življenju pogumno in drzno lotevajo izzivov, ohranjajo radovednost in naj bodo vedno ponosni nase in na to, od kod prihajajo. Devetošolci so se v nadaljevanju županu predstavili in povedali kam bodo usmerili svoje nadaljnje korake v življenju.

Tudi pomočnik ravnatelja Boštjan Tomazin je mladim v slovo namenil nekaj vzpodbudnih besed, predvsem pa je poudaril, kako izjemna je letošnja generacija devetošolcev in se obenem zahvalil tako učencem, njihovim staršem in tudi razredničarkam treh razredov devetošolcev: Maji Kužnik, Nini Brudar in Lani Zrinjanin.

V nadaljevanju je župan 29 učencem, ki so bili še posebej marljivi in vztrajni pri doseganju svojih ciljev, podaril knjigo z naslovom Brata Gorišek – vizionarja smučarskih poletov ter simbol občine – šentjernejskega petelina, šola pa jim je ob tej priložnosti podarila zbornik, ki je nastal ob 150-letnici OŠ Šentjernej. Prejeli so jih

– učenci 9.a: Iva Beguš, Eva Bevc, Matevž Brulc, Nina Cvelbar, Žiga Mirt in Ema Selak;

– učenci 9.b: Jana Bobič, Maša Judež, Zoja Jurečič, Lovro Kralj, Kiara Mikec, Andraž Mlakar, Jan Tomič, Jakob Virc, Primož Grubič, Ožbej Šajn, Rok Borse in Lovro Koželj

– učenci 9.c: Luka Busar, Žan Cigoj, Rok Dvojmoč, Leon Gorišek, Alex Nanger, Nejc Penca, Zala Prah, Timotej Pucelj, Neža Šašek, Tia Vide in Laura Žbogar.

Druženje v avli kulturnega centra se je nadaljevalo s sproščenim klepetom ob sladkih dobrotah Društva kmetic Šentjernej ter zaključilo s spominskim fotografiranjem.

Več fotografij na povezavi: sentjernej.si

Foto in besedilo: Tanja Brate