Šentjernej: Župan poziva k doslednemu upoštevanju ukrepov proti širjenju novega koronavirusa

(vir: Občina Šentjernej)

Šentjernejski župan Jože Simončič je danes na vse občanke in občane naslovil poziv k doslednemu upoštevanju vseh ukrepov in prepovedi za omejevanje širjenja novega koronavirusa v občini.

Župnija Šentjernej je birmo prestavila na nedoločen čas.

Župan Simončič je zapisal: “Glede na velik porast potrjeno okuženih s koronavirusom SARS-CoV-2 (COVID-19) v naši občini vas pozivam, da se dosledno držimo vseh ukrepov in prepovedi za omejevanje širjenja koronavirusa.”

Dodal je, da so Nacionalni inštitut za javno zdravje, Zdravstveni dom Novo mesto in pristojni inšpektorat občino pozvali, da prireditve in vse vrste druženja, tako v zaprtih prostorih kot na prostem, odpovejo oziroma prestavijo.

Na osnovi podatkov epidemiologov so za širjenje okužb najbolj problematična zasebna druženja.

“Le dosledno upoštevanje navodil (varna razdalje, uporaba zaščitne maske in higiena rok) lahko prepreči širjenje virusa. Ravnajmo odgovorno in ostanimo zdravi!” je zapisal župan Simončič.

Župnija Šentjernej pa je na svoji Facebook strani objavila, da so po dogovoru z zdravstvenim inšpektoratom, županom, škofom in župnikom sklenili, da v zdajšnji situaciji ne morejo pripraviti praznovanja, kot si ga želijo.

“Birma se zaradi negotovosti prestavi za nedoločen čas. Prosimo, obvestite se med seboj,” so še navedli.

M. D.