Šentjernej: Sprejem najuspešnejših devetošolcev pri županu

Sprejem najuspešnejših šentjernejskih devetošolcev pri županu. (vir: občina)

V Kulturnem centru Primoža Trubarja je župan Občine Šentjernej Jože Simončič včeraj sprejel najuspešnejše devetošolce Osnovne šole Šentjernej. Tradicionalnega sprejema pri županu se je letos udeležilo 19 učenk in učencev vseh treh devetih razredov.

Župan je učenkam in učencem, ki so bili še posebej marljivi in vztrajni pri doseganju svojih ciljev, podaril knjigo z naslovom Brata Gorišek – vizionarja smučarskih poletov in simbol občine – šentjernejskega petelina.

Prejeli so jih (14 deklet in 5 fantov): Klara Drečnik, Ula Grgovič, Aleksander Kirar, Manca Marlin, Tia Strommer, Marcel Črtalič, Brina Jurše, Neža Martinčič, Hana Perše, Petra Vidovič, Lan Cvelbar, Lucija Golobič, Enja Hočevar, Ožbej Hosta, Lana Hudoklin, Tjaša Jurečič, Peter Martinčič, Žana Mikec in Zoja Špilar.

Župan je mladim čestital za številne uspehe tako na učnem kot tudi dosežke na kulturnem in športnem področju, ki so jih že dosegli, v želji, da bodo tudi v prihodnje tako uspešni na vseh poteh, ki jih bodo ubirali in da se bodo vedno radi vračali domov v svojo občino Šentjernej.

Ob zaključku osnovnošolskega šolanja jim je svetoval, naj se čim bolj aktivno vključujejo v družbeno življenje, si razvijajo kritično mišljenje in širino svojega pogleda na svet ter jih povabil, da se vedno lahko oglasijo pri njem in mu predstavijo svoje poglede na življenje v občini.

Župan je poudaril tudi, naj se v življenju pogumno in drzno lotevajo izzivov, si poiščejo svoj košček sreče in naj bodo vedno ponosni nase in na to, od kod prihajajo. Devetošolci so se v nadaljevanju županu predstavili in povedali kam bodo usmerili svoje nadaljnje korake v življenju.

Tudi ravnatelj Aljoša Šip je mladim v slovo namenil nekaj vzpodbudnih besed, predvsem pa je poudaril pomen strpne komunikacije in gradnje kakovostnih in trdnih medosebnih odnosov, obenem pa se je zahvalil tudi razredniku in razredničarkama devetošolcev: Romanu Turku, Klavdiji Kranjec in Slavici Jordan.

Druženje v avli kulturnega centra se je nadaljevalo s sproščenim klepetom ob pijači in sladkih dobrotah Društva kmetic Šentjernej ter zaključilo s spominskim fotografiranjem.

Besedilo in fotografije: Tanja Brate