Šentjernej: Na slavnostni seji podelili občinska priznanja, plakete in nagrado občine

S slavnostne seje Občinskega sveta (vir: občina)

V soboto, na god sv. Jerneja, ko Občina Šentjernej praznuje občinski praznik, je v Kulturnem centru Primoža Trubarja potekala slavnostna seja Občinskega sveta Občine Šentjernej.

Na seji so bila podeljena županova priznanja, spominski plaketi in nagrada Občine Šentjernej. Občina Šentjernej premore obilico ljudi, na katere so lahko upravičeno ponosni in od katerih bi se lahko marsikaj tudi sami naučili.

Vse prejemnike priznanj druži dejstvo, da njihovo delo skupnosti prinaša veliko dobrega.  Nagrado občine je prejela Betka Luštek iz Gorenjega Vrhpolja za prizadevno prostovoljno delo na humanitarnem področju. Po prejemu nagrade se je zahvalila vsem članom upravnega odbora Turističnega društva Vrhpolje, še posebej njeni desni roki Tanji Rangus, vsem članom turističnega društva in ostalim društvom v vasi, občini, ter seveda otrokom, ki nastopajo v predstavah.

Spominsko plaketo občinskega sveta je prejel Mešani pevski zbor Vlaste Tavčar za 40-letnico delovanja na kulturnem področju. Poleg predsednice so plaketo prevzeli jubilanti Vera Slovenec, Fani Jakše in Franc Luzar. Zbor, ki mu predseduje Mojca Rebselj, jubilejni koncert pripravlja novembra.

Spominsko plaketo občine je prejelo tudi Društvo Šentjernejska konjenica za 20 let delovanja na društvenem področju ter pri promociji občine. Društvo, ki šteje 47 članov in ga vodi Janez Kavšek, je organiziralo posebno prireditev Sto kočij u Šentjernej.

Župan Radko Luzar je podelil tudi županova priznanja, ki jih je letos namenil trem posameznikom in glasbeni skupini.

  • Priznanje za ustvarjalno in vsestransko delo na področju kulture je prejela Elizabeta Kušljan Gegič, vodja kulturnega programa v Kulturnem centru Primoža Trebarja.
  • Predsednik Društva upokojencev Šentjernej Marjan Bratkovič, ki je bil zelo dejaven tudi v vinogradniškem društvu in drugje, je prejel priznanje za aktivno vključevanje in sodelovanje na društvenem področju v občini Šentjernej. V njegovi odsotnosti je priznanje prevzel podpredsednik DU Šentjernej Drago Piletič.
  • Županovo priznanje je prejela ravnateljica Vrtca Čebelica Šentjernej Ana Srpčič, in sicer za prizadevno in uspešno delo na področju predšolske vzgoje.
  • Ansambel Frančič si je ob 25-letnici delovanja prislužil županovo priznanje za dosežke na področju narodno-zabavne glasbe, kulture in promocije šentjernejske občine. Priznanje so prevzeli Slavko Frančič skupaj z vnuki Žigo, Luko, Jako in vnukinjo Tijo.

Na prireditvi je o dosežkih in načrtih občine spregovoril župan Radko Luzar, ki je dejal, da je projektov in želja veliko, sredstva pa so omejena, zato se bo treba projektov lotiti postopoma in po pameti.

“Za naslednje finančno obdobje bomo kot občina pripravili dobre projekte, ker želimo pridobiti čim več kohezijskih sredstev za njihovo realizacijo. Ponosen sem, da sem župan te skupnosti, čeprav je to težka in včasih nehvaležna naloga. Kot župan vidim ogromno potencialov, ki jih imamo v občini. Verjamem, da bomo te potenciale  tudi v prihodnosti najbolje izkoristili in s skupnimi močmi ustvarjali pogoje za boljši jutri. Vseskozi je naš cilj v ospredje postaviti človeka, zato se trudimo zagotoviti pogoje za čim višjo kvaliteto bivanja, kar je bistvenega pomena za celoten razvoj občine. Dolžni smo poskrbeti za vse starostne in interesne skupine. Veliko energije moramo še vedno posvetiti izboljšanju medsebojnih odnosov, če želimo doseči zadovoljstvo,” je povedal župan in čestital vsem nagrajencem.

Kulturni program so oblikovali pevci Šentjernejskega okteta ter vokalistka Kristina Kastelic ob klavirski spremljavi Matevža Novaka, ki sta številne zbrane navdušila z zimzelenimi slovenskimi popevkami.

C. R.