Se je Luka Mesec testiral, kaj odgovarja Robert Golob?

Luka Mesec, podpredsednik vlade, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, (na seji parlamentarnega odbora 20. julij 2022). (vir: zajem zaslona)

Na seji parlamentarnega odbora za zdravstvo pred desetimi dnevi, natančneje, 20. julija 2022, kjer so obravnavali zelo pomemben zakon o dolgotrajni oskrbi, je bil navzoč tudi Luka Mesec, podpredsednik vlade, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter koordinator stranke Levica.

Že med sejo je po družbenih omrežjih završalo, številni so opozorili na Meščevo nenavadno obnašanje, delanje obraznih grimas, grizenje nohtov in podobno.

Luka Mesec (vir: Zajem zaslona)

Od Mesca so pričakovali, da se bo danes testiral na droge in javno objavil rezultate testiranja. Mesec sicer nasploh v zadnjem času zbuja pozornost zaradi zanemarjenosti, že pred volitvami pa je v enem od radijskih pogovorov povedal, da “tu pa tam” uživa tudi droge.

Na podlagi tega smo prejšnji četrtek, 21. julija, na resorno ministrstvo poslali vprašanje za ministra Mesca in ga vprašali, ali bo opravil testiranje na prisotnost drog in test nato pokazal javnosti? S tem bi ovrgel številna namigovanja. Odgovora nismo dočakali.

Vprašali smo tudi predsednika vlade Roberta Goloba. Zanimalo nas je, ali bo glede na zadnje dogodke od članov vlade zahteval takojšnje testiranje na prisotnost drog. Zanimalo nas je tudi konkretno stališče predsednika vlade do Luke Mesca v tem primeru. Gre namreč za podpredsednika koalicijske stranke in ministra pomembnega resorja.

Odgovor iz kabineta vlade je bil: “Vlada ne podpira pretiranega posega v zasebnost posameznika, saj to problematiko že sedaj zadovoljivo ureja delovna zakonodaja.”

Dodali so še, da ima “Vlada RS ničelno toleranco do prepovedanih drog”, čeprav jih tega nismo vprašali. Njihovo stališče poznamo, saj so glasovali proti predlogu, da bi bilo testiranje vseh funkcionarjev na droge vsaj enkrat letno obvezno.

Odgovora, kaj o tem konkretno meni premier Golob, kar smo iskali odgovor, pa nismo dočakali.

Epilog? Luka Mesec se na droge ni testiral, predsednik vlade Robert Golob mu tega ni odredil! Dovolj pa bi bil le las, testiranje in dokazilo, da je “čist”.

Po približno 10 dneh, ko se je potuhnil, se zdaj Mesec v javnosti sicer spreneveda, da so ga nekateri mediji želeli diskreditirati, ker domnevno preveč govoril in da ne bo utihnil.

Posnetek si lahko še enkrat ogledate. Za ogled kliknite na fotografijo.

M. D.