Še ena ministrica, ki laže!

Sanja Ajanović Hovnik (vir: Zajem zaslona, arhiv)

Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik (Gibanje Svoboda) je v sinočnji oddaji Tarča na Televiziji Slovenija večkrat ponovila, da je pisala koalicijsko pogodbo in da v njej ni navedenega davka na nepremičnine.

Ministrica Sanja Ajanović Hovnik je v sinočnji Tarči lagala.

Ministrica je včeraj večkrat ponovila: “Sem pisala tako program Gibanja Svoboda, kot koalicijsko pogodbo in menda vem, da nikjer ne piše, da bomo obdavčili nepremičnine.”

V koalicijski pogodbi (Gibanje Svoboda, SD in Levica), ki je sicer zelo skromna, čeprav se v teh dneh vsi radi sklicujejo na njo, je namreč zapisano, da bodo uredili davek na nepremičnine.

Na to je na Twitterju opozorila tudi Anamarija Mežan, strokovna sodelavka v državnem zboru, doma iz Mirne Peči. Ministrici je zapisala:

“Čeprav pravite, da ste pisali koalicijsko pogodbo, ne veste, kaj je notri??? Bi bilo dobro, da se učite iz napak kolega Bešiča Loredana in se ne zaklinjate v Tarči.”

Anamarija Mežan je objavila tudi izsek iz koalicijske pogodbe, kjer je zapisan stavek: “Na dolgi rok bomo uredili pravičen, pošten in enostavek davek na nepremičnine.”

Laže tudi pri upravnih enotah?

Dodajmo, da gre v primeru Sanje Ajanović Hovnik za ministrico, ki je nekaj časa celo vodila ministrstvo za notranje zadeve (po odstopu Tatjane Bobnar). Zdaj pa si prizadeva tudi za reorganizacijo upravnih enot in zatrjuje, da ta ne bo udarila po podeželju, da predlog vsi narobe razumemo, le ona ima prav. Le kdo ji lahko še kaj verjame? Mimogrede. Sanja Ajanović Hovnik se tudi v kamere nenehno reži (smeji). Se nam posmehuje?

Dejanski razlog reorganizacije upravnih enot na način “ala Golob” je namreč zgolj v tem, da bo Golobova vlada lahko kadrovsko mešetarila po vodstvih upravnih enot, odpuščala zaposlene in zamenjevala načelnike. 

Izsek iz koalicijske pogodbe:

Sinočnja oddaja Tarča na SLO1, kamor so povabili predsednika vlade Roberta Goloba in finančnega ministra Klemna Boštjančiča, a je Golob v oddajo (ponovno) poslal svojo izbranko Sanjo Ajanović Hovnik, sicer nekdanjo članico stranke SAB. (vir: zajem zaslona)

M. D.