SDS se ne strinja s povečanjem števila ministrstev

Danijel Krivec, vodja poslanske skupine SDS (vir: zajem zaslona)

Poslanska skupina stranke SDS je vložila predlog za razpis posvetovalnega referenduma o zakonu o vladi. V SDS se namreč ne strinjajo, da bi nova vlada širila število ministrstev. O tem smo poročali tukaj.

Janez Janša, aktualni predsednik vlade, je na Twitterju zapisal, da “koalicija, v kateri imata zgolj dve stranki večino, izjemna priložnost za zmanjšanje in ne za POVEČANJE števila resorjev”. 

“Žal je Gibanje Svoboda, SD in Levica edina koalicija doslej, ki je najprej razdelila (tudi neobstoječe) resorje in šele nato parafirala vsebino. Sicer pa se očitno tudi predsednik Gibanja Svoboda zaveda, da so s predlogom povečanja števila ministrov usekali mimo, saj je glasoval proti obravnavi lastnega zakona.

Poslanska skupina SDS je vložila predlog za razpis posvetovalnega referenduma o zakonu o vladi, s katerim koalicija veča število ministrstev, kar ocenjujejo kot nerazumno. Vodja poslanske skupine Danijel Krivec je ob tem povedal, da želijo pri na novo nastajajoči vladi “mogoče spodbuditi kakšen razmislek in mogoče bodo, kakšnega kandidata tudi zamenjali”. Katerega, Krivec sicer ni želel komentirati, poudaril pa je, da želijo na novo nastajajoči koaliciji, ki jo bodo, kot kaže, sestavljale Gibanje Svoboda, SD in Levica, omogočiti “malo več razmisleka”, saj je število ministrstev po njihovem mnenju nesprejemljivo.

V novi koaliciji imajo zdaj 30 dni časa za razmislek o spremembah.

Iz glasovanja je razvidno, da je Robert Golob na seji državnega zbora glasoval PROTI obravnavi lastnega zakona.

M. D.