SDS predstavila kandidate za državnozborske volitve

Kandidati SDS Obljubljanske regije za prihodnje državnozborske volitve, ki bodo v prvi polovici leta 2022.

V okviru srečanj članov in simpatizerjev, s katerimi nadaljuje Slovenska demokratska stranka, so se včeraj predstavili tudi kandidati za poslance in poslanke v državnem zboru, ki bodo čez nekaj mesecev.

Predstavilo se je osem kandidatov, med njimi tudi Jože Tanko, dolgoletni poslanec iz Ribnice, in novinec mag. Robert Tomazin.

Jože Tanko je opisal svoje dosedanje delo v politiki in v državnem zboru. Med drugim je povedal:

“Ko grem po terenu in berem lokalne časopise, vsi župani hvalijo naše dosežke, visoko stopnjo sofinanciranja investicije … tega ne bi bilo nikoli, če bi bil predsednik vlade še naprej Marjan Šarec.”

Mag. Robert Tomazin pa je dejal: “Sem gospodarstvenik, ekonomija in ekologija imata isti koren, a sta včasih diametralno nasprotna. Med tema dvema je treba najti sinergijo.” Opisal se je kot patriot, gozdar in ljubitelj vsega lepega.

“V tem trenutku opravljam odgovorno delo glavnega direktorja v Slovenskih državnih gozdovih.” Prepričan je, da ima Slovenija velik potencial v gozdarstvu in lesarstvu.

Ostali kandidati v volilni enoti Obljubljanske regije so še: Zoran Mojškrc, Miloš Pohole, Maruša Babnik, Rado Gladek, Alenka Jeraj in Domen Cukjati.

K. R.