SD režejo kot salamo, oni še naprej ponižno v pokleku!

Tanja Fajon in Matjaž Han, stara in novi predsednik stranke SD. (vir: arhiv)

Stranka SD je pred tednom dni dobila novega predsednika, Matjaž Han je nasledil odstavljeno Tanjo Fajon. V državnem zboru pa je bila že po po nekaj dneh izmerjena Hanova kredibilnost, odrazila se je skozi delo poslanske skupine SD.

Stranka SD je ostala v koaliciji, Fajonova je še vedno podpredsednica vlade, vsi skupaj pa nadaljujejo svojo podrejenost politiki največje vladne stranke in njenemu predsedniku, Gibanju Svoboda in Robertu Golobu oziroma še slabše je.

Poslanec Žan Mahnič (SDS) je na omrežju X zapisal, da so jih iz poslanske skupine SD v četrtek prosili, naj pridejo vsi na glasovanje o datumu referenduma na odbor za notranje zadeve, saj so se v SD s stranko Levica dogovorili, da njih ne bo, v SD pa bodo predlagali datum 24. november in ko ta ne bo sprejet, bodo glasovali proti predlogu Gibanja Svoboda za 9. junij. Tako bi bil rezultat 7 : 7 in predlog, da so referendumi skupaj z EU volitvami, ne bi bil sprejet.

V petek pa so si v SD zaradi “komande z vrha” (verjetno Gibanja Svobode, katerim v SD pridno asistirajo, medtem ko jih ti režejo kot salamo) premislili in je bil poslanec Damijan Zrim (SD) na odboru vzdržan. S tem je omogočil datum referendumov za 9. junij.

“Ko bodo naslednjič govorili, kako so proti referendumom na dan evropskih volitev, vedite, da nakladajo in zavajajo,” je dodal Žan Mahnič.

Zakaj si pri Golobu tako prizadevajo za več referendumi na dan evropskih volitev 9. junija? Žan Mahnič navaja, da želijo s tem dodatno aktivirati svojo bazo.

M. D.