SB Novo mesto: V zadnjih treh tednih se stanje bistveno ne spreminja

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

V Splošni bolnišnici Novo mesto je danes hospitaliziranih 36 COVID bolnikov, od tega 6 na intenzivnem oddelku. Iz bolnišnice so sporočili, da se število hospitaliziranih v zadnjih treh tednih bistveno ne spreminja, je pa opažen trend manjše umrljivosti, kar pripisujejo cepljenju in prekuženosti najbolj ogroženih, posebej tistih, ki so na začetku k njim prihajali iz Domov za starejše občane.

V obdobju od januarja do aprila letos je v bolnišnici umrlo skupno 268 pacientov, pri čemer je bilo 83 oz. 31 odstotkov covid smrti.

Povprečna starost umrlih Covid pacientov je bila 81 let. V tem obdobju je bil za covidom zdravljen 501 bolnik, tako da umrlih 83 predstavlja 17 odstotkov vseh covid bolnikov, ki so bili zdravljeni v SB Novo mesto.

V obdobju od marca do aprila letos je situacija na srečo boljša. V bolnišnici je vsega skupaj umrlo 117 pacientov, od vseh smrti je bilo 12 oz. 10 odstotkov za covidom. Povprečna starost covid umrlih v bolnišnici je bila 82 let. V tem obdobju je bil zdravljen 155 bolnik na COVID oddelkih, in teh 12 umrlih tako predstavlja 7 odstotkov vseh zdravljenih COVID bolnikov.

“Kmalu bo dostopnega še več cepiva, zato upamo, da se bo situacija izboljševala. Vsi tisti, ki imate kakršnakoli vprašanja v povezavi s cepljenjem, se obrnite na vašega osebnega zdravnika in se poslužujte kredibilnih virov informacij. Le tako bomo lahko bolj sproščeno zaživeli že v poletnih mesecih,” so še zapisali v vodstvu SB Novo mesto.

M. D.