SB Novo mesto: V tednu dni testirali 267 zaposlenih, desetina pozitivnih

Stavba nekdanje interne Splošne bolnišnice Novo mesto, ki jo bodo zdaj z evropskimi sredstvi povsem prenovili. (vir: arhiv)

V Splošni bolnišnici (SB) Novo mesto je hospitaliziranih 95 COVID bolnikov, od tega 12 na intenzivnem oddelku.

Testiranje zaposlenih s hitrimi antigenskimi testi še vedno izvajajo glede na pojavnost infekta v posameznem kolektivu in ga nato ponavljajo v določenih časovnih intervalih. Testirajo tako zdravstvene, kot nezdravstvene delavce (kuhinja, pralnica, transport …) v obdobju najmanj 14 dni po zadnji ugotovljeni okužbi.

V preteklem tednu so med zaposlenimi opravili 267 testov, od katerih je bilo 25 pozitivnih, večino odkritih pozitivnih testov pa je bilo asimptomatskih.

Testirajo tudi vse, ki jih sprejmejo v bolnišnico, opažajo pa tudi, da je vse več posameznikov, ki se sami želijo testirati, saj ne želijo biti prenašalci.

“Zavedamo se, da vstopamo v novo realnost, s katero bomo morali živeti še nekaj časa. Luč na koncu tunela je vsekakor obetavna napoved cepiva, a vendarle bomo morali do takrat še zdržati in se držati ukrepov.

Če se počutite slabo, menite, da obstaja možnost, da imate Covid, pokličite osebnega zdravnika in se naročite na bris. Tako bomo lahko varno in odgovorno krmarili čez zimo oz. skozi obdobje, ko bo na naša vrata potrkala tudi gripa.

Hvala, da razumete in hvala, da spoštujete ukrepe!”, so v sporočilu za javnost zapisali iz Splošne bolnišnice Novo mesto.

M. D.