SB Novo mesto: “Upanje, da se število obolelih rahlo umirja”

Splošna bolnišnica Novo mesto (vir: arhiv MD)

V Splošni bolnišnici (SB) Novo mesto imajo danes hospitaliziranih 89 COVID bolnikov, od tega 12 na intenzivnem oddelku.

Testiranje zaposlenih s hitrimi antigenskimi testi izvajajo glede na pojavnost infekta v posameznem kolektivu in ga ponavljamo na 4 do 7 dni, v obdobju najmanj 14 dni po zadnji ugotovljeni okužbi. Tako so že v preteklem tednu opravili 270 testov, od katerih je bilo 12 testov pozitivnih.

Testiranje bodo po novem izvajali tudi pri vseh bolnikih, ki jih sprejmejo v bolnišnico.

To so sporočili danes iz SB Novo mesto in zapisali, da je “sicer še prehitro, da bi govorili o spremembi krivulje, a vendar opažamo, da se je število obolelih, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje v naši bolnišnici, rahlo umirja. To nam daje upanje, da bomo trend vendarle začeli obračati in da bodo prihajajoči prazniki minili v malo manj zaostrenih pogojih”.

Ponosni so tudi na najmlajše, otroke, ki jim z majhnimi gestami, pismi spodbude, ilustracijami in pesmicami kažejo, da po svojih najboljših močeh prispevajo k skupnemu dobremu in da razumejo, da so napori, s katerimi se soočajo, resnično nekaj, kar od njih terja veliko energije, razumevanja in solidarnosti.

“Zavedamo se, da mlajše generacije plačujejo svojo ceno, saj so prikrajšane za običajno obiskovanje šole, športne dejavnosti, druženje z vrstniki. Ne samo bolniške postelje, skušajmo zdržati in upoštevati ukrepe tudi zato, da mladim čim prej omogočimo, da se vrnejo v šole in v življenje s čim manj ovirami. Marsikomu bo to največje darilo!”, so še zapisali v vodstvo novomeške bolnišnice.

M. D.