S cepivom AstraZenece sta se cepila tudi generalni direktor policije in načelnik Generalštaba SV

S cepivom AstraZenece so se danes cepili tudi generalni direktor policije dr. Anton Olaj, načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Robert Glavaš in generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Darko But, so zapisali v sporočilu na vladnih spletnih straneh.

Dr. Anton Olaj je na Twitterju zvečer zapisal: “Danes sem se cepil s cepivom AstraZeneco. Brez problemov.”

V kranjski vojašnici Petra Petriča se je ob tem nadaljevalo cepljenje pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske, pa tudi vodstva slovenskih obrambno-varnostnih struktur – Uprave RS za zaščito in reševanje, SOVE in Policije.

Do danes je bilo sicer v Slovenski vojski s prvo dozo cepiva cepljenih 537, z drugo pa 196 pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske.

Skladno z odločitvijo Vlade in strokovne skupine za COVID 19 so se v prvi prioritetni skupini cepili pripadniki vojaškega zdravstvenega osebja, piloti in posadke, ki zagotavljajo helikoptersko nujno medicinsko pomoč in reševanja z gora ter pripadniki, ki opravljajo naloge na mednarodnih operacijah in misijah.   

Pripadnice in pripadniki SV so od začetka epidemije dejavno vključeni v napore za ohranjanje zdravja. Med drugim so poskrbeli za prevoze zaščitne opreme, dezinfekcijo prostorov, pomagali pri vzpostavljanju novih zdravstvenih zmogljivosti, ljubljanski infekcijski kliniki v uporabo odstopili zabojnik z rentgenom, pomagajo pa tudi pri testiranjih delavcev vzgojno-izobraževalnih institucij.

M. D.