Rusija krade ukrajinsko žito

Srečna, ker ji je Rusija izplačala 2000 rubljev (128 evrov) za v Ukrajini ubitega moža vojaka. Vdova še naprej podpira Putina. Tudi to je posledica ruske medijske krajine. (vir: Visegrád 24, Twitter)

Začel se je 65. dan vojne v Ukrajini. Rusija je včeraj napadla ukrajinsko prestolnico Kijev. Eksplozije je bilo mogoče slišati v središču mesta. V Kijevu se je včeraj mudil generalni sekretar Združenih narodov Antonio Guterres, ki je bil v torek v Moskvi gost ruskega predsednika Vladimirja Putina.

V Rusiji so zaprte vse informacije, zato ne čudijo posnetki veselih ruskih vdov, ki jim Rusija izplačuje odškodnine za umrle može v Ukrajini. Celih 2000 rubljev dobijo, to je 128 evrov.

Po Twitterju je zakrožil posnetek, iz katerega je razvidno, da ruska televizija svoje državljanke in državljane prepričuje, da je tudi najslabši izid vojne dobra stvar, da Rusija prinaša pravičnost, mir in varnost ter da bodo tisti, ki umirajo za domovino, šli v nebesa.

Rusija svoje konvencionalne vojaške akcije v Ukrajini sicer redno podpira s kibernetskimi napadi, ki jih izvaja vsaj šest elitnih hekerskih odredov, povezanih s Kremljem. Po podatkih ameriškega tehnološkega velikana Microsoft je Rusija proti Ukrajini do zdaj sprožila 237 hujših kibernetskih napadov, katerih cilja sta ohromitev kritične infrastrukture ter vplivanje na življenje Ukrajincev in verodostojnost informacij, ki jih prejemajo o vojaškem spopadu.

Hkrati iz Ukrajine objavljajo posnetke tovornjakov, napolnjenih z žito, ki vozijo proti Rusiji iz ruskega zasedenega Melitopola. Povedano drugače, Rusija krade ukrajinsko žito.

Kaj se trenutno dogaja v Ukrajini, pa zelo nazorno prikazuje naslednji zemljevid.

Rusi s tovornjaki odvažajo ukrajinsko žito.
Eksplozije v Ukrajini

Vir: liveuamap.com

A. L.