Rusi z vsemi sredstvi nad Kijev, protizračna obramba opravlja svojo nalogo

Ruski samodržec Vladimir Putin in njegova vojska sta ponoči izvedla najhujši raketni napad doslej. Za zdaj, kot poročajo oblasti v Kijevu, protizračna obramba, ki jo je Ukrajini dostavil zahodni svet, deluje, saj nobena od raket ni padla na mesto.

 

Po poročanju kijevske mestne uprave je bil to v smislu moči, intenzivnosti in raznolikosti uporabljenega orožja “napad brez primere”.

“Serija letalskih napadov na Kijev, ki so po moči, intenzivnosti in raznolikosti brez primere, se nadaljuje. To je deveti zaporedni zračni napad na prestolnico od začetka maja,” pa je opozoril Sergij Popko, vodja civilne in vojaške uprave Kijeva. Kot je dodal, v prestolnici niso poročali o nobeni žrtvi.

Po njegovih besedah so ruski bombniki z območja Kaspijskega morja izstrelili vodene rakete, prestolnico pa so nato preletela izvidniška brezpilotna letala, poroča francoska tiskovna agencija AFP. “Vsi sovražni cilji v zračnem prostoru Kijeva so bili uničeni,” je dejal Popko.

Rusija je napadla tudi druga ukrajinska mesta. V mestu Odesa je bila v napadih ubita ena oseba, dve pa sta bili ranjeni, potem ko je raketa zadela industrijski objekt.

A. V.