Ropal v Veliki Bučni vasi, vmes v Gornjih Kamencah ukradel še avtomobil

(vir: arhiv)

Novomeški policisti so včeraj našli avto, ki ga je neznanec med torkom in četrtkom ukradel izpred stanovanjske hiše v Gornjih Kamencah. Ugotovili so, da ga je ukradel 37-letnik, ki je pred nekaj dnevi ropal v stanovanjski hiši v Veliki Bučni vasi, o čemer smo poročali včeraj. Avtomobil so policisti našli pri romskem naselju Brezje v Novem mestu.

 

Kot smo poročali včeraj, so bili novomeški policisti pred dnevi obveščeni o ropu na območju Velike Bučne vasi. Ob prihodu na kraj so ugotovili, da je 37-letnik skozi odklenjena vrata vstopil v hišo vzel denar in predmete v vrednosti okoli 3000 evrov. A je nepridiprava pri tem zasačila lastnica hiše.

Ko jo je tat opazil, je stekel iz hiše, pri tem pa lastnico odrinil. Beg sta mu nato poskušala preprečiti dva občana, a se je tudi njiju nepridiprav otresel, pri čemer je enega izmed občanov tudi udaril.

Vseeno tat policiji ni ostat neznan. Včeraj so mu policisti odvzeli prostost in ga pridržali, danes pa ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, so sporočili s policije. Vmes so policisti tudi ugotovili, da je ukradel avtomobil v Gornjih Kamencah.

37-letnika so letos sicer že kar 21-krat obravnavali zaradi kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete.

A. V.