Romi še naprej rovarijo po Šentjerneju

Rovarjenju Romov po Šentjerneju in povzročanju kaznivih dejanj očitno ni in ni konec. Že pred dnevi smo poročali o treh skupinskih krajah v šentjernejskem Mercator centru, tokrat moramo znova poročati o novih incidentih.

 

Tako je včeraj, nekaj minut pred zaprtjem ene od trgovin v Šentjerneju, varnostnik klical policiste zaradi več mlajših oseb, ki so razgrajale po trgovini. Neuradno gre za mlade Rome. Ali so iz trgovine kaj odnesli, še ugotavljajo.

Nekaj minut zatem je policija dobila še prijavo o skupini mladostnikov, ki je v Šentjerneju metala kamenje na vozilo.

Prometni policisti so kmalu zatem izsledili sedem oseb, starih od 18 do 13 let, ki so najverjetneje zagrešile oba dogodka. Policisti bodo pregledali posnetke videonadzora, preverili, ali je bilo kaj ukradenega in na policijsko postajo povabili starše otrok in mladoletnikov. Glede na ugotovitve bodo obveščali pristojno državno tožilstvo, pa tudi center za socialno delo, so sporočili s policije.

S policije so tudi sporočili, da so prijeli skupino mladoletnikov, neuradno Romov, ki je pred tremi dnevi ob pol osmih zvečer v Dobruški vasi poškodovala parkirano tovorno vozilo. Po prvih ugotovitvah so najprej ogovorili 69-letnega voznika tovornega vozila in ga žicali za cigarete. Kot kaže, so bili nezadovoljni z odgovorom in so naprej razbili stransko šipo na tovornjaku, nato pa s kamenjem poškodovali še vetrobransko steklo in vrata. Skupina se je nato, tudi zaradi posredovanja mimoidočih, razbežala. Po prvih ocenah je na tovornjaku nastalo za več kot 2000 evrov škode.

Takoj po dogodku, kjer je posredovalo tudi več policistov iz drugih policijskih enot, ki so pomagali šentjernejskim policistom, je stekla intenzivna policijska preiskava, ki se nadaljuje še danes.

Policisti so identificirali pet mladostnikov iz okolice Šentjerneja, starih od 13 do 17 let, ki jih sumijo kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. Vse bodo kazensko ovadili in o primeru obvestili center za socialno delo.

A. V.