Romana Tomc: “Že zjutraj vprašanje – ali imate v Sloveniji še vlado?”

Evropska poslanka Romana Tomc

“V Evropskem parlamentu se informacije hitro širijo. Zato že zjutraj vprašanje – ali imate v Sloveniji še vlado? Noben predsednik vlade v EU politično ne bi preživel javnega priznanja, da je ukazal politične čistke v policiji in na javni radioteleviziji,” je na družbenih omrežjih zapisala evropska poslanka Romana Tomc, in nadaljevala:

“Šok, ki so ga nekateri doživeli ob spremljanju včerajšnjih nastopov Roberta Goloba je razumljiv, a v resnici je le pokazal svoj pravi obraz.

Očitno vlada panika in posledica je popolna izguba nadzora nad samim seboj. Sicer pa takšna aroganca ni nič novega, vse to je napovedal že pred volitvami, ko nas je zmerjal s fašisti. Medtem ko po letu in pol vladanja vlada še vedno izvaja brutalne kadrovske čistke, dvigujeje davke, z našim denarjem plačuje usluge kolesarjem in se pripravlja na prevzem velikih poslov, gre država strmo navzdol.

Poplavljena območja čakajo. Sociala se krči, investicije se ukinjajajo. Ilegalni migranti se prosto sprehajajo, kriminal narašča, policija prikriva posilstva, standard ljudi drastično pada.

Ta vlada nima pojma, kaj narediti za dobrobit ljudi, za gospodarstvo in za Slovenijo. Je popolnoma razglašena in neučinkovita. Ne ve niti tega, koliko ministrstev bi imela. Ve samo eno, da je treba Slovenijo očistiti janšistov. Torej vseh, ki so kakorkoli povezani s stranko SDS. Vas to kaj zmrazi? Vas spomni na neke pretekle čase pred drugo svetovno vojno?

Grozljivo, kdo vodi Slovenijo. Koalicijski partnerji, SD in Levica, se očitno z Golobom strinjajo. Sicer ne bi bili več v koaliciji. Zato so enako odgovorni. Vlada se bo oblasti oklepala za vsako ceno.

Vprašanje je, s kakšnimi metodami bo to počela in koliko laži bo v tem času še izrekel Robert Golob. Še bolj pomembno pa je, koliko škode bo koalicija v tem času še naredila Sloveniji in njenim državljanom.”

M. D.