Ribnica: Odprli novo brv čez reko Bistrico

Nova brv čez reko Bistrico v Ribnici (vir: občina)

V središču Ribnice so včeraj slovesno odprli novo brv čez reko Bistrico. Stara je bila namreč tako dotrajana, da so jo morali porušiti in postaviti novo. Brv bo namenjena pešcem in kolesarjem, prilagojena je tudi za gibalno ovirane osebe, so sporočili iz Občine Ribnica.

Nova brv na Gallusovem nabrežju, ki povezuje mestno jedro z Grajsko potjo, ima za razliko od stare betonske jekleno konstrukcijo, na katero so pritrjene lesene pohodne deske.

Dolga je 18,5 metra in široka 2,2 metra ter v večernem času primerno osvetljena, ob posebnih priložnostih in obeleževanju mednarodnih dni pa bo zasijala v različnih odtenkih barv svetlobe.

Pohodna površina brvi je izvedena v hrastovem lesu, z deskami 6 do 8 cm, ki so pritrjene na jekleno podkonstrukcijo, ograja je izvedena panelno, s polnilom iz jeklenih palic v vertikalnem rastu, na stebrih pa so na primerni višine pritrjene konzole za vzdolžno držalo, ki je izvedeno v jesenovem lesu.

Naložba bo Občino Ribnica stala okoli 90.000 evrov, od tega bodo nekaj manj kot 69.000 evrov pridobili iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja v okviru lokalne akcijske skupine Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe.

Postavljanje brvi (vir: občina Ribnica)

K. R.