Ribnica: Kmalu kolesarski poligon

Ob podpisu pogodbe za izgradnjo kolesarskega poligona. Ribniški župan Samo Pogorelc in predstavnica podjetja Alliance Urška Drofenik. (foto: Aleš Kocjan/STA)

Občina Ribnica na robu Obrtne cone Ugar gradi kolesarski poligon, t. i. pumptrack, ki naj bi bil največji tovrstni poligon v Sloveniji.

Pogodbo o gradnji sta včeraj na občini podpisala župan Samo Pogorelc in predstavnica na razpisu izbranega podjetja Alliance Urška Drofenik.

Poligon se bo raztezal na skupno 1560 kvadratnih metrih površine, od česar bo same asfaltne površine z grbinami 699 kvadratnih metrov. Uporabnikom bosta na voljo dva poligona – manjši, namenjen najmlajšim obiskovalcem in začetnikom, ter večji, namenjen starejšim in izkušenejšim. Pozneje bodo ob poligonu uredili še ostale vsebine, ki bodo omogočale druženje, med drugim po besedah župana razmišljajo o balinišču ali fitnesu na prostem.

Z deli so že začeli, poroča STA. Trenutno lokalna podjetja urejajo spodnji ustroj poligona, z izkopom in ureditvijo odvodnjavanja, za kar mora poskrbeti občina, nato pa bo dela prevzelo podjetje Alliance. To ima sicer bogate izkušnje z urejanjem tovrstnih poligonov, saj jih je do zdaj po besedah Drofenikove uredilo že več kot 100, med drugim v Avstriji, Italiji in na Hrvaškem.

Vrednost del, ki jih bo podjetje opravilo v Ribnici, po podpisani pogodbi znaša nekaj manj kot 50.000 evrov. Po besedah Drofenikove bo šlo za večnamenski objekt, ki bo ponujal obilo zabave in rekreacije ter bo zadostil potrebam vseh generacij.

K. R.