Ravnateljica OŠ Drska: “Odločitev o vnovičnem zaprtju šol pravilna”

Fotografija je simbolična. (vir: pixabay.com)

Od 1. do vključno 11. aprila bo pouk potekal na daljavo, vrtci bodo zaprti. Vrtci in prvo triletje osnovnih šol bodo kljub temu zagotavljali nujno varstvo, v šolah bodo tudi otroci s posebnimi potrebami. Omejitve bodo po sedanjih napovedih trajale do 12. aprila. 

Nujno varstvo bo zagotovljeno za otroke v vrtcih in za učence od prvega do tretjega razreda osnovne šole, če so njihovi starši zaposleni v kritični infrastrukturi. Delo v vzgojnih zavodih bo potekalo nemoteno.

Začasno zaprtje države je vladi predlagala svetovalna skupina pri ministrstvu za zdravje. Vodja skupine dr. Mateja Logar je ob tem izpostavila, da so ukrepi nujni glede na vnovično naraščanje okužb, zaradi katerega smo v tretjem valu epidemije.

Ravnateljica Osnovne šole Drska: “Odločitev o vnovičnem zaprtju šol pravilna”

Ravnateljica novomeške Osnovne šole (OŠ) Drska Nevenka Kulovec je povedala, da je odločitev o vnovičnem zaprtju šol pravilna. Na šoli se namreč pojavljajo okužbe, en oddelek imajo v karanteni. “Če bo to pomagalo pri pridobitvi časa za cepljenje in zaustavitvi epidemije, je ukrep na mestu,” je dodala.

Glede ocenjevanja je menila, da bo program vnovič porušen, kot doslej pa se bodo pri pouku morali prilagajati. Raven znanja otrok je sicer označila za šibko, kar ugotavljajo pri vseh preverjanjih. Padla je učna kondicija, motivacija pri otrocih je nizka, rezultati niso dobri, je pojasnila za STA.

Na novomeški šoli sta se cepili približno dve petini od približno 80 zaposlenih, dobrih 15 odstotkov pa jih je covidno bolezen prebolelo. Glede tekmovanj v znanju je ravnateljica dejala, da bi jih sama ustavila in da je do izvedbe skeptična.

Osnovna šola Drska Novo mesto (vir: spletna stran OŠ Drska)

M. D.