Radovica: Pobegnil s kraja nesreče

Fotografija je simbolična. (vir: policija.si)

Z novomeške policijske uprave so sporočili, da so bili sinoči, nekaj po 20. uri, obveščeni o prometni nesreči na Radovici (občina Metlika), kjer naj bi voznik osebnega avtomobila zbil kolesarja in peš pobegnil.

Lažje poškodovanega 11-letnega kolesarja, ki med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade in je vozil v skupini treh kolesarjev, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Policisti so opravili ogled in po prvih ugotovitvah je mladoletni kolesar zaradi vožnje po  levi strani vozišča  trčil v avtomobil, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri, izgubil oblast nad kolesom in padel. Voznik naj bi po nesreči govoril z otrokom, potem pa odšel s kraja.

Policisti so 42-letnega voznika izsledili, mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil.

Ugotovili so, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu avtomobil zasegli. Nekatere okoliščine nesreče še preverjajo in bodo o kršitvah voznika z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Določila Zakon o voznikih in Zakon o pravilih cestnega prometa za storjene kršitve
določajo globo v višini 2.360 evrov.

C. R.