Prometni nesreči v Žabji vasi in pri Petelinjeku – z dodatnim pojasnilom policije

Prometna nesreča v križišču v Žabji vasi (Foto: MD)

Na novomeškem območju sta se zjutraj zgodili dve prometni nesreči. Ena na križišču v Žabji vasi in druga pri Petelinjeku.

V Žabji vasi je nekaj po 7. uri prišlo do trka dveh vozil, po doslej znanih podatkih je prišlo do večje gmotne škode na obeh vozilih. Na kraju nesreče so policisti in gasilci.

Nesreča pri Petelinjeku (Novo mesto – Šentjernej) se je zgodila že ob 6.20, cesta je popolnoma zaprta. Tako naj bi bilo poldrugo uro. Na kraju nesreče je avtovleka, več podatkov zaenkrat ni znanih.

Iz Urada RS za zaščito in reševanje so naknadno sporočili, da sta pri Petelinjeku trčili dve osebni vozili. V nesreči sta bili dve osebi poškodovani. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so ju oskrbeli na kraju in odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto.

S PU Novo mesto pa so sporočili, da je nesrečo povzročil 64-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil  oblast nad vozilom, zapeljal na nasprotno smerno  vozišče  in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno
pripeljal 55-letni voznik.

Huje poškodovanega povzročitelja nesreče in lažje poškodovanega 55-letnega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti  so  še  ugotovili,  da je 64-letni  voznik vozil  pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,52 miligramov alkohola.

Prometna nesreča na križišču v Žabji vasi, Novo mesto.

C. R.