Prometni nesreči s hujšimi poškodbami

V petek sta se v Novem mestu in pri Dolnji Težki Vodi zgodili dve nesreči. V prvi je voznica izsiljevala prednost, v drugi, ki se je zgodila popoldne, pa je bil voznik pod vplivom alkohola. Oba povzročitelja sta bila huje poškodovana.

Na Belokranjski cesti v Novem mestu je v petek dopoldne 54-letna voznica osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti trčila v avtomobil, ki ga je vozil 44-letni voznik. Huje poškodovano voznico so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Nato so bili policisti okoli 15. ure obveščeni še o prometni nesreči pri Dolnji Težki Vodi. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 35-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v avtodom, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 43-letni državljan Nemčije. Povzročitelj, ki se je v nesreči huje poškodoval, je imel v  litru izdihanega zraka 0,89 miligramov alkohola. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, okoliščine nesreče še preiskujejo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

C. R.