Prometni nesreči, nato je avtomobil zapeljal še v Krko

Danes sta se zgodili prometni nesreči v naselju Pekel in Novem mestu, v Šentpetru pri Otočcu pa je avtomobil z mostu zapeljal v reko Krko.

Okoli 6. ure se je na cesti pri naselju Pekel, občina Trebnje, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj nesreče, postavili osebno vozilo nazaj na kolesa, odklopili akumulator in posuli razlite motorne tekočine z vpojnimi sredstvi. Reševalci NMP Trebnje so poškodovano osebo na kraju oskrbeli.

Malo pred 9. uro sta v Šmihelu v Novem mestu trčili osebni vozili. V nesreči so bile lažje poškodovane tri osebe, katere so reševalci NMP Novo mesto odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, do prihoda policistov usmerjali promet, razlite motorne tekočine posuli z vpojnim sredstvom in očistili cestišče.

Malo pred 10. uro pa je avtomobil zapeljal z mostu v reko Krko, v Šentpetru pri Otočcu. Voznik je izgubil oblast na spolzkem cestišču, nato pa se je sam rešil iz vozila. Posredovali so delavci CGP Novo mesto in Gasilsko-reševalnega centra (GRC) Novo mesto, ki so vozilo nato tudi potegnili iz vode.

C. R.