Prometna nesreča s smrtnim izidom

Ob 14.10 se je pri naselju Žimarice, občina Sodražica, voznik z osebnim vozilom zaletel v transformatorsko postajo ob cesti in zapeljal s cestišča.

Gasilci PGD Ribnica so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom omogočili reševalcem Nujne medicinske pomoči Ribnica dostop do ponesrečenca, odklopili akumulator in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine.

Voznik se je v nesreči tako hudo poškodoval, da je na kraju preminil.

S Policijske uprave Ljubljana so dodatno sporočili, da je bilo po do sedaj zbranih obvestilih in opravljenim ogledom kraja je ugotovljeno, da je 52-letni voznik vozil tovorno vozilo znamke Peugeot Partner po regionalni cesti iz smeri naselja Podklanec proti naselju Sodražica.

Na delu ceste, kjer vozišče poteka iz desnega nepreglednega ovinka v daljšo ravnino, pa vozila ni vozil po desni strani smernega vozišča in na takšni oddaljenosti od njegovega roba, da bi potekal promet varno in neovirano (kršitev 3. odstavka 37. člena ZPrCP), saj je z vozilom zapeljal desno izven vozišča na travnati nasip, kjer je nato s sprednjo stranjo vozila trčil v betonski objekt transformatorske elektro postaje. Policisti  bodo  z zbiranjem  obvestil  glede  okoliščin  prometne nesreče nadaljevali.

C. R.