Prometna nesreča s smrtnim izidom

Ob 0.56 je na avtocesti med Dobruško vasjo in Smednikom, pri kraju Grmovlje, občina Škocjan, voznik s kombiniranim vozilom trčil v osebi, ki sta stali na cesti ob okvarjenem avtomobilu. Pri tem je ena oseba umrla, ena pa je hudo poškodovana.

Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto in PGE Krško so zavarovali kraj nesreče, usmerjali promet, nudili pomoč pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe, razsvetlili kraj in počistili cestišče, poroča Urad RS za zaščito in reševanje.

Z dodatnim sporočilom policije

S PU Novo mesto so sporočili, da je 33-letni voznik iz Švice vozil osebni avtomobil BMW 330 iz smeri Ljubljane proti Obrežju. Pri kraju Grmovlje je zaradi poškodovane zadnje pnevmatike zapeljal na odstavni pas. 33-letni voznik in 46-letni potnik, prav tako iz
Švice, sta se zaradi menjave pnevmatike nahajala ob zadnjem delu avtomobila, takrat pa je v isti smeri pripeljal voznik tovornega vozila Peugeot boxer, državljan Hrvaške.

Voznik tovornega vozila ni vozil po sredini prometnega pasu, zato je s prednjim delom vozila trčil v oba moška. 46-letni moški je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, 33-letnega pa so reševalci odpeljali v bolnišnico, utrpel je številne hude poškodbe.

C. R.