Prometna nesreča s hujšimi poškodbami, več vlomov in tatvin

Prometni nesreči, povzročiteljica nesreče pod vplivom alkohola, vlomi in tatvine, na cesti v Semiču pa je 33-letnik skakal po vozilu in povzročal škodo. To je kronika preteklega podaljšanega konca tedna.

V petek, 30. marca, okoli 21. ure se je zgodila prometna nesreča na Ločenskem mostu v Novem mestu. Po ugotovitvah ogleda kraja prometne nesreče je 24-letni voznik osebnega avtomobila nepravilno prehiteval avtomobil, ki je vozil pred njim in zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer  je trčil v avtomobil  25-letnega voznika, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. 24-letnega povzročitelja iz Novega mesta so z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da je huje poškodovan, 25-letni voznik pa se je lažje poškodoval.

Za povzročitelja nesreče je bil odrejen strokovni pregled, zoper njega pa bodo  policisti podali  kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja predrzne vožnje v cestnem  prometu. Med postopkom so ugotovili, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, na neregistriranem vozilu pa so bile nameščene različni registrski tablici, ki pripadata  drugima voziloma. Med obravnavo prometne nesreče je javni red in mir kršil 20-letni moški iz Kočevja, ki se je nedostojno vedel do gasilcev med reševanjem oziroma  odstranjevanjem posledic prometne nesreče. Zaradi kršitev so mu policisti izdali plačilni nalog.

Povzročiteljica nesreče pod vplivom alkohola

V nedeljo, 1. aprila, okoli 19.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti
med  Mirno in Slovensko  vasjo. Opravili so ogled in ugotovili, da je 35-letna voznica osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in se z vozilom prevrnila. Voznica, ki se v nesreči ni poškodovala, je imela v litru izdihanega zraka 0,62  miligramov alkohola. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah  z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

Med  29. 3. in  30. 3. je v kraju  Šmaver (občina Trebnje) nekdo skozi okno vlomil v
stanovanjsko hišo in odtujil 200 evrov.

Na  Ulici  Heroja Stariha v Črnomlju je 30. 3. popoldne neznanec izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denarnico z okoli 500 evri.

V  Gornjih  Praprečah (občina Trebnje) je v noči  na 31. 3. nekdo vlomil v skladišči dveh
prodajaln in odtujil kmetijske proizvode.

V  noči  na  31. 3. je v Dobruški vasi neznanec vlomil v ograjen skladiščni prostor in odtujil električne vodnike. Škode je za okoli 1000 evrov.

Trebanjski  policisti  si  bili  31.  3. dopoldne obveščeni, da je ponoči v Šentrupertu nekdo vlomil v garažo stanovanjske hiše in odtujil dve motorni žagi in dve udarni kladivi. Lastnika je oškodoval za 2500 evrov.

Na  Kolodvorski  cesti  v  Črnomlju  je  1. 4. popoldne neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in nakit in lastnika oškodoval za 1700 evrov.

Kršitelja pridržali

Črnomaljske policiste je 30. 3. okoli 20. ure na pomoč poklical občan. Na cesti v Semiču naj bi stal neznani moški, zato je vozilo ustavil, neznanec pa je splezal na pokrov motorja njegovega vozila in na streho, odtrgal brisalec, skakal  po vozilu in padel na tla. Tudi po prihodu policistov se 33-letni kršitelj ni pomiril in ni upošteval ukazov policistov, zato so
zoper njega uporabili prisilna  sredstva, ga obvladali  in odpeljali v prostore  za  pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

C. R.