Prometna nesreča pri Kočevju

Sinoči ob okoli 19. ure se je na cesti Breg–Stara Cerkev v občini Kočevje pripetila prometna nesreča. Udeležena so bila tri osebna vozila.

S PU Ljubljana so naknadno sporočili, da je bilo z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja ugotovljeno, da je voznica osebnega vozila znamke Renault Clio vozila po glavni cesti iz smeri Stare Cerkve proti Bregu. Zaradi vožnje po sredini ceste (kršitev 37/2 ZPrCP) je najprej oplazila vozilo znamke Mercedez Benz C200 (trk z ogledali), katerega voznik je pripeljal pravilno iz smeri Brega, nato pa trčila v vozilo znamke Citroen C3, katerega voznik je pravilno pripeljal za vozilom Mercedez Benza. Pri trku je vozilo znamke Citroen C3 prevrnilo na streho in obstalo na desni strani izven ceste.

V nesreči je povzročiteljica nesreče utrpela hude telesne poškodbe, medtem ko udeležena voznika po do sedaj znanih podatkih nista utrpela poškodb. V vozilu znamke Citroen C3 je bila še potnica, ki pa je utrpela lahke telesne poškodbe. V nesreči je nastalo za okoli 3500 evrov materialne škode.

Iz Urada RS za zaščito in reševanje pa so sporočili, da so pri nesreči posredovali gasilci PGD Kočevje, ki so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, s tehničnim posegom rešili osebo iz vozila ter nudili pomoč reševalcem NMP Kočevje in policiji.

C. R.