Prometna nesreča na Livoldskem klancu

Glavna cesta Livold – Štalcerji je zaprta zaradi prometne nesreče. Malo po 16. uri se je zgodilo trčenje dveh vozil na Livoldskem klancu, pri čemer je prišlo do ukleščenja.

Urad RS za zaščito in reševanje je sporočil, da se je nesreča zgodila malo pod vrhom klanca nad Livoldom proti vasi Štalcerji. Sprva so poročali, da sta trčila dostavno in terensko vozilo in da je v dostavnem vozilu ostal ukleščen voznik. Pozneje pa so sporočili, da je šlo za osebni vozili.

 

Iz PU Ljubljana so še sporočili, da se je nesreča pripetila zaradi nepravilne strani vožnje, nastalo pa je za približno 15000 evrov materialne škode.

Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili je znano, da je 47-letni voznik vozil osebni avtomobil Renault iz smeri Livolda proti Štalcerjem. Ko je pripeljal do km oznake 3.057, je z vozilom zapeljal v levo preko ločilne črte na nasprotno smerno vozišče. V tistem trenutku pa je iz nasprotne smeri, pravilno po svojem smernem vozišču pripeljal 58-letni voznik osebnega avtomobila znamke Hyundai. Pri tem je med njima prišlo do trčenja. Vseh pet udeležencev je bilo z reševalnimi vozili odpeljanih v ljubljanski klinični center.

Po podatkih policije so se povzročitelj, voznik Hyundaja in dva potnika v Hyundaju hudo telesno poškodovali, še ena potnica v Hyundaju pa je utrpela lahke telesne poškodbe. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče in malomarnosti.

Cesta je bila zaprta približno dve uri in pol.