Prometna nesreča na Hrastu pri Vinici

Fotografija je simbolična. (vir: policija.si)

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so bili včeraj, nekaj pred 8.30, obveščeni o prometni nesreči z udeležbo službenega vozila češke policije in osebnega avtomobila na regionalni cesti Črnomelj – Vinica.  

Metliški policisti so opravili ogled in ugotovili, da sta bila gostujoči češki policist in policisti PP Črnomelj napoteni na interventno nalogo na območje Balkovcev. Iz sporočila policije je razvidno, da so policisti na tem območju prijeli 6 Afganistancev.

27-letni češki policist, ki je vozil službeno vozilo, na katerem so bile prižgane modre utripajoče luči, je v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal preko sredinske črte in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 59-letni voznik.

Poškodovanega 59-letnega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, po prvih informacijah je utrpel lažje poškodbe.

Potnica v njegovem vozilu in policista v nesreči niso bili poškodovani. Povzročitelju nesreče bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

C. R.