Projekt »Veselo v šolo« gre naprej, letos zbrali kar 8.000 evrov

Foto: Uroš Raztresen

“Iskrena hvala vsem, ki podpirate projekt, od donatorjev do založb,” izpostavlja vidno ganjena Črnomaljka Rozalija Gršič. V sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Metlika je uspešno izpeljala še eno sezono projekta Veselo v šolo.

Projekt se je uradno zaključil minuli petek z dobrodelnim koncertom v Kulturnem domu v Črnomlju.

Projekt »Veselo v šolo« je namenjen učencem od 4. do 9. razreda, ki prihajajo iz enostarševskih družin, družin s težko zaposljivimi starši ali ostalih socialno ogroženih družin. S projektom jim pomagajo pri nakupu delovnih zvezkov ter plačilu šolskih obveznosti in stroškov šolskih projektov. V štirih letih so pomagali blizu sto učencem.

Na nedavnem dobrodelnem koncertu v Kulturnem domu Črnomelj so nastopili otroci iz Vrtca Otona Župančiča Črnomelj, recitatorji, pevci, plesalci in glasbeniki iz OŠ Vinica, OŠ Mirana Jarca Črnomelj, OŠ Loka Črnomelj, s svojim pevskim talentom je navdušila finalistka šova Slovenija ima talent Tina Pezdirec, za živahne ritme na harmoniko so poskrbeli Tanja in prijatelji, ansambel Jodel Express s kraljico jodlanja Brigito, kateri se je na odru pri jodlanju pridružila tudi domačinka Ajda Bremec, ansambel Lesarji in ansambel Karantanci. Program sta povezovala Sabina Gosenca in belokranjski humorist Sandi Šneler v vlogi navihanega Janezka.

Zbrane je pozdravila tudi predstavnica DPM Metlika Alenka Muc in zagotovila, da bo pomoč prišla prav številnim družinam z območja Bele krajine. Hkrati pa sta z organizatorko koncerta Rozalijo Gršič izpostavili, da se s tem projekt Veselo v šolo ne zaključuje, ampak se sredstva zbirajo tudi v tem šolskem letu.

Na dobrodelnem koncertu so zbrali 1.380 evrov. Ob pomoči sponzorjev in donatorjev se je v sklopu celoletnega projekta na račun DPM Metlika zbralo kar 2.000 evrov, k temu pa je treba dodati še 6.000 evrov za delovne zvezke.

Skupno je torej projekt Veselo v šolo v svoji četrti izvedbi prispeval v dobrodelni sklad 8.000 evrov!    

V nadaljevanju v galeriji objavljamo fotografije (za povečanje kliknite na fotografijo):

S. G.

Foto: Uroš Raztresen