Prisilno so ga ustavljali, nato vklenili in mu zasegli še audija

Zasegli vozilo, nesreča v Dolnji Težki Vodi, vlomi v Selah, Biški vasi, Trsteniku in Metliki.

Zaradi večkratnih hudih kršitev cestno prometnih predpisov so policisti v zgodnjih nedeljskih urah, okoli pol četrte je bilo, v Novem mestu ustavljali voznika, ki pa ni ustavil na znak modrih luči prometnih policistov.

Nekaj minutni pregon se je končal tik pred postavljenim stingerjem (sredstvo za prisilno ustavljanje vozil). 30-letni Novomeščan tudi po zaustavitvi ni upošteval ukazov policistov, v postopku se je upiral, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga vklenili. Odrejeni
preizkus alkoholiziranosti je odklonil, v postopku pa so še ugotovili, da vozilo vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu Audija A2 zasegli.

V nedeljo popoldne pa so novomeški policisti obravnavali prometno nesrečo v Dolnji Težki Vodi. Po prvih ugotovitvah je 22-letni voznik osebnega avtomobila v ovinku zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v osebni avtomobil, s katerim je po svoji strani pravilno pripeljal avstrijski državljan. 22-letnega voznika in njegova sopotnico so odpeljali v bolnišnico. Policisti so opravili preizkus alkoholiziranosti udeleženih voznikov, pri čemer je pri 22-letniku indikator alkohola pokazal 0,46 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi ogleda in odstranjevanja posledic je bil promet na cestni Novo mesto – Metlika dve uri oviran.

Vlomi in tatvine

V noči iz četrtka na petek so vlomili v stanovanjsko hišo v Selah pri Šumberku. Lastnikov ni bilo doma, so pa sosedi zjutraj ugotovili, da so poškodovana vrata. Odnesli niso ničesar so pa naredili škodo na vratih objekta. S podobnim primerom so se srečali tudi v Biški vasi, kjer so neznanci vlomili v vikend, pregledali prostore a tudi nič odnesli.

V Trsteniku (občina Šentrupert) so predrzneži v noči iz petka na soboto vlomili v nenaseljeno stanovanjsko hišo in po podatkih prijaviteljev odnesli štiri razkosane prašiče (že obdelano meso) in stroj za mletje mesa. Po prvih zbranih obvestilih so naredili za nekaj tisoč evrov škode.

V soboto dopoldne so policisti opravili ogled kraja vloma v poslovne prostore v Metliki. Od tam naj bi storilci ponoči odnesli nekaj mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov. Kaj vse je bilo odneseno in kolikšna je škoda bo znano po opravljeni inventuri, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

C. R.