nedelja, 21 julija, 2024
Doma Bela krajina Prijetih 22 migrantov, od tega tri na območju Šentjerneja

Prijetih 22 migrantov, od tega tri na območju Šentjerneja

Fotografija je simbolična. .

Policisti PU Novo mesto so v minulih dneh (od četrtka do danes zjutraj) izsledili in prijeli 21 migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še enega so prijeli na območju Ilirske Bistrice. Prijetih je bilo 16 Afganistancev, dva Maročana, dva Iračana ter Sirijec in Alžirec.

Šentjernejski policisti so v soboto, 9. februarja, dopoldne, pri Šmarju (občina Šentjernej) izsledili in prijeli dva Maročana in enega Sirijca. Zaprosili so za azil, nato so jih odpeljali v azilni dom.

Črnomaljski policisti pa so včeraj okoli 19. ure pri Vukovcih, občina Črnomelj, izsledili in prijeli dva Iračana. Vrnili so jih hrvaškim varnostnim organom.

S PU Novo mesto so tudi sporočili, da so policisti na avtocestnem postajališču Zaloke prijeli dva Afganistanca, še 14 pa so jih prijeli v tovornih delih treh vozil s turško, bolgarsko in srbsko registrsko oznako.

Policisti Policijske postaje Ilirska Bistrica (območje PU Koper) so v tem času (od četrtka do danes zjutraj) obravnavali le enega migranta, izrekel se je za državljana Alžirije.

Iz ostalih policijskih uprav o izsledenih in prijetih ne poročajo.

C. R.