Prijeli so jih 54, na Vrheh se vojakom izognejo

Šotor, ki so ga nezakoniti migranti odvrgli v kraju Vrhe nad Dolžem (pod Gorjanci). (Fotografija je bila na območju tik ob hišah posneta včeraj; foto: MD)

S policijskih uprav poročajo o 54 prijetih migrantih v zadnjih 48 urah. Največ prijetih je na območju Policijske uprave Novo mesto, ki zajema Belo krajino, Dolenjsko in Posavje.

Domačini sicer poročajo, da so na novomeški strani Gorjancev v zadnjih dneh 24 ur dnevno navzoči vojaki, vendar so kljub temu ob znani in že povsem uveljavljeni migrantski poti iz Gorjancev do Velikega Cerovca (v kraju Vrhe nad Dolžem) včeraj našli odvržen migrantski šotor. Kar priča, da se migrantska pot tam le nadaljuje, migranti le kakšen ovinek več naredijo in se vojakom uspešno izognejo.

PU Novo mesto: Prijeli 36 migrantov in prevoznika

Policisti so včeraj prijeli 17 migrantov. Prijeli so jih v krajih: Butoraj (občina Črnomelj), Svržaki (Metlika), Gornja Težka Voda, Črmošnjice pri Stopičah (Novo mesto) in Sevnica. Prijeti so se izrekli za državljane Maroka (14), Pakistana (1), Egipta (1) in Alžirije (1).

V Zdolah (Brežice) pa so sinoči nekaj po 22. uri ustavili osebni avtomobil Volkswagen
touran  slovenskih  registrskih  oznak, v katerem je 22-letni voznik iz Slovenije prevažal 13 Iračanov. Vozniku so odvzeli prostost, policijski postopki s prijeti pa še potekajo.

V sredo so v Drašičih in Straži prijeli 6 Maročanov.

PU Ljubljana: Prijeli 11 migrantov

Včeraj so prijeli 6 migrantov, v sredo so prijeli 5 migrantov. Prijeli so jih na območju Ivančne Gorice in Ljubljane. Prijeti so se izrekli za državljane Maroka in Alžirije.

PU Koper: Prijeli 3 migrante

Včeraj niso prijeli nobenega, v sredo pa 3. Dodatno so v noči iz torka na sredo v Račicah ustavili osebni avto, italijanskih registrskih številk. V vozilu sta bila dva državljana Kosova, voznik z urejenim statusom v Italiji, sopotnik pa ni izpolnjeval pogojev za vstop ali prebivanje v Sloveniji. Obema je bil izdan plačilni nalog. Migranta bodo vrnili na Hrvaško.
V Brezovici pri Gradinu pa so prijeli dva državljana Iraka. Postopki še potekajo.

PU Maribor: Prijeli 4 migrante

Včeraj popoldan so ormoški policisti na vlaku, ki je pripeljal iz Središča ob Dravi,
prijeli Maročana, danes zgodaj zjutraj pa še tri Afganistance. Po zaključenih postopkih bodo policisti vse vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.