torek, 16 julija, 2024
Doma Dolenjska Prijeli so 58 nezakonitih migrantov

Prijeli so 58 nezakonitih migrantov

Fotografija je simbolična.

Policisti poročajo o 58 prijetih tujcih, ki so predvsem včeraj nezakonito prestopili državno mejo. Daleč največ, kar 48, so jih prijeli na območju Policijske uprave Novo mesto.

PU Novo mesto: Prijeli 48 migrantov

Včeraj so policisti prijeli 20 migrantov. Prijeli so jih v krajih: Drašiči (4), Velika Dolina pri Mokricah (1), Gregovce pri Bizeljskem (13) in v Stavči vasi pri Žužemberku (2).

Nekaj pred tem so 13 Bangladešcev in Pakistanca prijeli v gozdu na območju Velikih Vodenic – na območju Gorjancev, med Šentjernejem in Kostanjevico na Krki.

Prijeti so se izrekli za državljane Iraka (10), Maroka (4), Egipta (3), Palestina (2), Sirije (1), Pakistana (1) in Bangladeša (13).

Dodatno so na Obrežju v tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak odkrili 3 Afganistance, v tovornem vozilu slovenskih registrskih oznak pa 9 Afganistancev, ki so se skrili med traktorske gume. Nekaj ur pred tem so v tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak našli še Afganistanca.

Na mejnem prehodu v Metliki so včeraj na podvozju tovornega vozila bosanskih registrskih oznak našli Afganistanca.

Prijete na mejnih prehodih so predali hrvaškim varnostnim organom, z ostalimi policijski postopki še potekajo.

PU Ljubljana: Prijeli 5 migrantov

Včeraj so na območju Ljubljane in Grosuplja prijeli 5 nezakonitih migrantov, državljanov Alžirije in Maroka.

PU Koper: Prijeli 3 migrante

Včeraj niso prijeli nobenega, v sredo pa so prijeli 3 Alžirce.

PU Maribor: Prijeli 2 Afganistanca

Včeraj popoldan so na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak prijeli 2 Afganistanca. V vozilo sta prišla tako, da  sta prerezala cerado. Zvečer so ju že vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.