Prijeli 82 migrantov, filmski lov med Srednjo in Komarno vasjo

Fotografija je simbolična.

Z novomeške policijske uprave so sporočili, da so včeraj in danes ponoči prijeli 71 nezakonitih migrantov, še 11 so jih prijeli na območju ljubljanske policijske uprave. Novomeščani so na območju Gač (od Srednje do Komarne vasi) prijeli kar 60 migrantov.

PU Novo mesto: Prijeli 71 migrantov

V Srednji vasi pri Črmošnjicah (občina Semič) so včeraj nekaj pred 16. uro opazili večje število oseb, ki so bežale v smeri Komarne vasi. Policisti iz Črnomlja, Dolenjskih Toplic in specializirane enote za nadzor državne meje generalne policijske uprave so nato v okolici prijeli skupaj 60 oseb iz Pakistana in Afganistana, za katere so ugotovili, da so v državo vstopili na nezakonit način. Pri izvajanju postopkov in varovanju so v noči iz torka na sredo in v sredo (danes) sodelovali še policisti posebne policijske enote policijske uprave Novo mesto. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Dodatno so metliški policisti včeraj pri Drašičih prijeli 3 Maročane. Brežiški policisti pa so v Čatežu ob Savi prijeli še 4 Maročane. Zvečer so v bližini Cirnika prijeli Pakistanca, danes zgodaj zjutraj pa so pri Ločah prijeli 2 Palestinca, v Podgračenem pa 2 Kitajca.

PU Ljubljana: Prijeli 11 migrantov

Policisti so na območju Ribnice in Ljubljane izsledili in prijeli 11 tujcev (državljane Maroka, Egipta in Irana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

C. R.